Poslovanje u Križevcima

O Križevcima

Grad na odličnoj prometnoj lokaciji orijentiran prema razvoju poduzetništva i obrtništva

Križevci su drugi po veličini grad u Koprivničko-križevačkoj županiji, prostire se na površini od 263,72 km2, a područje jedinice lokalne samouprave nastanjuje 22.122 stanovnika, od čega u naselju Križevci živi 11.231 stanovnika, dok u preostalih 59 naselja stanuje 10.891 stanovnika.

 

Grad je smješten u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, od glavnog grada Zagreba udaljen je 57 km, a nalazi se u blizini ostalih regionalnih središta Koprivnice (31 km), Bjelovara (33 km) i Varaždina (48 km).

Nalazi se na glavnom cestovnom i željezničkom prometnom pravcu između Zagreba i Mađarske, a 2016. godine otvorena je brza cesta Gradec – Križevci zahvaljujući kojoj se sada do Zagreba može doći za pola sata. Trenutno je u izgradnji i drugi kolosijek željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci čime će se povećati kapacitet pruge i skratiti vrijeme putovanja.

 

Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

 

Grad Križevci svake su godine početkom studenog domaćin Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, trodnevne manifestacije posvećene promociji obrtništva i gospodarstva.

Sajam okuplja oko 250 izlagača kako iz Republike Hrvatske tako i iz drugih zemlja koji se predstavljaju na 1,700 metara kvadratnih unutarnjeg i 2,500 metara kvadratnih vanjskog prostora.

http://www.obrtnicka-komora-koprivnica.hr/default_sajmovi.asp?sid=6450