Poslovanje u Križevcima

Ljudi i znanje

U Križevcima se nalaze dvije strukovne škole, a visokoškolsko obrazovanje organizirano je kroz Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Fakultet organizacije i informatike – centar Križevci.

Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci

Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci slijedi tradiciju strukovnog školstva Križevaca pa se tako oko 500 učenika obrazuje u 7 obrazovnih sektora i 25 zanimanja. Neka od zanimanja su kuhar, konobar, krojač, zidar, automehaničar, strojobravar, mesar, stolar, komercijalist, hotelijersko turistički tehničar, tehničar cestovnog prometa i računalni tehničar za strojarstvo.

http://ss-iseljanec-kc.skole.hr/

 

Srednja gospodarska škola

Srednja gospodarska škola realizira programe trogodišnjih i četverogodišnjih obrazovnih smjerova koji omogućuju završenim polaznicima škole rad na različitim poslovima u poljoprivredi.

http://www.ss-gospodarska-kc.skole.hr/

 

Visoko gospodarsko učilište Križevci

U Križevcima djeluje i Visoko gospodarsko učilište – učilište s najdužom tradicijom obrazovanja u poljoprivredi. Studenti mogu upisati trogodišnji stručni studij Poljoprivreda koji se grana na tri programska smjera (bilinogojstvo, zootehnika i menadžment u poljoprivredi) i dvogodišnje specijalističke diplomske stručne studije.

http://www.vguk.hr/

 

Fakultet organizacije i informatike – Centar Križevci

U Križevcima se održava i stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju u sklopu Fakulteta organizacije i informatike. Ovaj studij osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unapređenje poslovanja korištenjem informacijske i komunikacijske tehnologije.

https://www.foi.unizg.hr/

 

Križevački poduzetnički centar

Križevački poduzetnički centar predstavlja dodirnu točku između lokalne samouprave kao inicijatora gospodarskog razvoja i malog poduzetništva i obrtništva, a njega svrha je promicanje poduzetništva i stvaranje pozitivnog poduzetničkog okružja. Pruža usluge informiranja i savjetovanja i edukacije.

https://www.kpc.hr/